Az amerikai hadsereg erősen felfigyelt Michael Bay új akciófilmjére

2021. nov. 17

A Rohammentő című film hőse kénytelen bankot rabolni, hogy ki tudja fizetni felesége majdnem negyedmillió dolláros műtéti költségeit.

A bankrablás persze balul üt ki, és hősünknek muszáj végigmenekülni egy rohammentővel az egész városon, nyomában egy seregnyi autós-helikopteres rendőrrel, a jármű fedélzetén egy sebesült rendőrrel, bűntársával (Jake Gyllenhaal) és egy ápolónővel.

Michael Bay új munkája rendes akciófilmnek tűnik, az amerikai hadsereg portálja, a Military.com szerzője, James Barber mégis indulatos cikket szentel neki, és nem azért, mert az előzetes alapján kételyei lennének a minőséggel kapcsolatban. Will, a szimpatikus bankrabló ugyanis háborús veterán, a legbátrabb katonáknak járó Bíbor Szív kitüntetettje, akinek az érdemei miatt átlagon felüli egészségügyi támogatás jár ugyan, mégsem tudja kifizetni felesége orvosi költségeit. Ezért látogatja meg a bankot egy gépkarabéllyal.

Barber felteszi a kérdést, hogy a politikusok miért nem szavaztak meg már évtizedekkel ezelőtt olyan törvényt, amely biztosítja, hogy a katonacsaládok megfelelő társadalombiztosítási támogatásban részesüljenek. A szerző lelki szemei előtt felrémlik egy vízió, amelyben unokáink megnézik Bay filmjét, és nem értik a kiindulópontot: az orvosi költségek miatt miért kell bankot rabolni?

Ambulance – hazai bemutató: 2022. február 17.