Színt vallott a Kokainmedve forgatókönyvírója: innen merített

2023. febr. 21

Már most kultuszfilmként hivatkoznak a Kokainmedve című thriller-vígjátékra, amelyben egy amerikai feketemedve elfogyaszt egy fék zsák fehér port, és ámokfutásba kezd. A történetet valós esemény ihlette: 1985-ben egy medve tényleg felfalta a drogcsempészek által repülőről ledobott kokaint. Szegény pára elpusztult túladagolásban, a filmben viszont továbbgondolták az alapesetet, és eljátszottak a gondolattal, mi lesz, ha a ragadozó a kokaintól csúcsfenevaddá változik, és mindenkit széttép, aki az útjába kerül.
A film forgatókönyvírója, Jimma Warden a Dexertónak elárulta, milyen forrásból merített az igaz történet mellett. Az egyik a Jurassic Park, hiszen a párhuzam adja magát. Természeti környezetben elszabadul egy veszélyes állat, igaz, nem T-Rex, hanem drogos medve, de legalább olyan veszélyes. Szintén vannak gyerekek, akik a dúvad elől menekülnek, no meg béna felnőttek, ők viszont hiába futnak.
A másik inspirációs forrás a Coen-fivérek világa volt. Az Oscar®-díjas alkotópáros rendre excentrikus figurákkal népesíti be történeteit, és így tett Warden is. A Kokainmedvében csak úgy nyüzsögnek a fura alakok a kétbalkezes rendőröktől a suta természetjárókon át a jobb sorsra érdemes drogfutárokig, és a forgatókönyvíró becsületére legyen mondva, néhányan azért életben is maradnak közülük.
Bónusz! 8 bites Kokainmedve csak felnőtteknek. A drogos mackó természetesen egy online videójáték révén is utat tör magának. Bárki kipróbálhatja, meddig tud életben maradni a betépett állatként, ha felkeresi ezt az oldalt:
https://www.cocainebear.movie/game/
(Cocaine Bear – hazai bemutató: 2023. február 23.)